“Radioshuttle® helpt ons efficiënter te werken en creëert meer opslagruimte.”

Door zijn producten heeft LOHILO magazijnen met koel- en vriescellen, ze hadden dus duidelijk een magazijn oplossing nodig dat werkt in deze temperatuur verschillen.

Het is een plezier om te werken met Radioshuttle™ en onze samenwerking was vanaf het begin tot het einde van de montage zonder problemen.

Erik Isaksson, Magazijn Manager bij LOHILO

Met de groei van LOHILO was de behoefte voor een groter en volmaakter magazijn groot. Het bedrijf was kortgeleden verhuisd naar een nieuw magazijn en logistiek centrum om verdere uitbreidingen mogelijk te maken. Op datzelfde moment waren zij ook bezig met de bouw van een 2000 m2 vriezer dat zo ongeveer 4 miljoen verpakkingen met ijs kan opslaan.

Om de ruimte in het magazijn optimaal te benutten moest er ook een oplossing gevonden worden hoe er gewerkt kan worden in temperatuurzones waar het -24 graden kan worden. Voor Magnus Ullerås, die een oplossing voor LOHILO aanbood, werd het al snel duidelijk dat het gepatenteerde systeem Radioshuttle™ hiervoor de oplossing was en het voordelen had voor LOHILO en hun magazijn.

“Door de installatie van Radioshuttle™ beschikken we nu over twee keer zo veel palletplaatsen en twee keer zoveel ijs, wat ons zowel energie als middelen bespaart.” Magnus Ullerås, Key Account Manager at Radioshuttle™

Erik Isaksson, Magazijn Manager bij LOHILO

“Elke dag wordt er een beduidend getal aan ijs in en uit ons magazijn verplaatst en tijdens speciale acties blijft het ijs nog niet eens een dag bij ons. Dus ja, Radioshuttle helpt ons echt om efficiënter te werken en creëert meer opslagruimte. Het is een plezier om te werken met Radioshuttle™ en onze samenwerking was vanaf het begin tot het einde van de montage zonder problemen.”

Het was leuk en spannend om onderdeel te zijn van deze koele uitbreiding voor LOHILO. We traden al in een vroeg stadium toe in hun planningsproces wat het mogelijk maakte om de best mogelijke oplossing te vinden die het beste paste bij hun handelen en uitbreidingen., zegt Magnus Ullerås.

LOHILO produceert al ijs sinds 1979 en is van het verkopen in een klein plaatsje in Zweden ontwikkeld in een sterk en bekend merk voor alle ijsliefhebbers. Maar het sprookje stopt hier niet – LOHILO heeft de laatste paar jaar nieuw ijs ontwikkeld met gezondere alternatieve, welke goed zijn ontvangen door wel internationale als gezondheid bewuste klanten. Het zelf ontwikkelde merk LOHILO, wat staat voor koolhydraat arm, veel proteïnes en weinig vet, biedt bijvoorbeeld proteïne ijs aan zonder toegevoegde suikers die net zo goed smaken als het traditionele ijs.