“Radioshuttle verdubbelde de opslagcapaciteit”

Naber Plastics is een toonaangevend spuitgietbedrijf gevestigd  te Waalwijk in Nederland. Naber Plastics B.V. specialiseert zich in “groene innovatieve” producten in verschillende markten, waaronder die van land- en tuinbouw, technische onderdelen, kunststof vloeren, speelgoed en voedselverpakkingen. Van oudsher zijn ze een grote leverancier van multimediaverpakkingen.

Het familiebedrijf met al meer dan 30 jaar ervaring kan jou als klant helpen van ontwikkelings fase tot aan realisatie van het gereed product. Door de toename van groei gedurende de jaren had Naber Plastics de behoefte aan meer opslagcapaciteit. In 2020 produceerde Naber Plastics  56.000 pallets met een groei naar 60.000 pallets in 2021, hierdoor werd hun nieuwe magazijn al snel te klein. Tijdelijke opslag elders was nodig aangezien hun eigen productiecapaciteit alleen maar toenam. Met het neerzetten van het Radioshuttle systeem in hun eigen magazijn zijn ze klaar voor nieuwe uitdagingen in de toekomst.

store more pallets pallet shuttle

Naber Plastics produceert grote serie’s van 1 en hetzelfde product hierdoor is het Radioshuttle systeem de perfecte oplossing voor ze. EAB creeerde een Radioshuttle systeem met een kanaaldiepte van 72 pallets diep; 60 meter lang. Hierdoor werd niet alleen het opslag vergroot maar werd ook nog eens de rij afstand voor de heftrucks verkleind, hiermee wordt een aanzienlijke tijdwinst gehaald. Met een heftruck is het nu mogelijk om pallets van de productielijn af te halen en in de radioshuttle stelling te plaatsen. De shuttle pakt dan de pallet op en brengt hem verder door naar het laaddock 60 meter verderop. De vorkheftruck bij het laaddock kan dan op een snelle en effectieve wijze de pallets weer uit de stelling halen en de vrachtwagen ermee laden voor de distributie over de hele wereld.

– In samenwerking met Naber is de Radioshuttle aangepast naar de verschillende types pallets die ze gebruiken. In 2020 is fase 1 met 4382 palletlocatie’s gerealiseerd en niet lang daarna fase 2 met 3377 pallets.

optimize warehouse shuttle

Maud Naber, Naber Plastics
– Radioshuttle heeft een verdubbeling teweeg gebracht van onze aantal palletplaatsen en heeft onze rijafstand met de vorkheftruck aanzienlijk verkleind. Hiermee zijn we dan ook klaar voor de toekomst met automatisch geleide trucks.

Gerwin van Bakel, Radioshuttle
– Vanaf het moment dat we het vertrouwen bij Naber hadden en ze overtuigd waren over de capaciteiten van het systeem is het project ook een succes geworden. We zien dan ook de toekomst met de samenwerking tussen Radioshuttle en automatische geleide trucks met veel vertrouwen tegemoet. Naber Plastics is een vooruitstrevend bedrijf wat erg goed past bij Radioshuttle!”